Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içinde mevcut insanoğluın ve sair dinamikların yangın yahut herhangi bir evgin manzara sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin dokumalmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme sahip, bünyelması ıztırari, konstrüksiyonların vazgeçilemez unsurları ortada arazi almaktadır.

Sair nedenlerle kullanılması yahut yangın kapısının önüne bir duvar konulması durumunda, yangın kapısına revan koridor fuzuli eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi yürekin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya amil vermemesi kucakin kapatılmalıdır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran daha azca tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya abra kaybı kabilinden şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtlı olarak değişir.

Montaj ve Hizmet: Yangın kapılarının esaslı şekilde monte edilmesi ve ahenkli olarak hizmetının dokumalması önemlidir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok kıymetli hale getirmiştir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları bizatihi otomatik olarak kapanarak eminği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Hiç işkil yasak ki yangın felaketi, sene içinde güç kaybına münasebet olan en heybetli etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı güdük bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem kişi hem de dünyalık yitirilmesine illet olması ile bilinmektedir. Özellikle bile yüce örgüda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında güç ve emtia kaybı peşış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yangın bapları çoğunlukla merdiven tehilukları, koridorlar ve potansiyel olarak semtıcı maddeler veya ekipman çitndıran odalar arasındaki nazik alanlara monte edilmektedir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da göz önünde bulundurularak standartlara şayeste şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edilmiş olduğu üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayan Yangın çıkış kapısı istanbul yaylı menteşelerdir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden mimarilmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

Yangın kapıları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü renk RAL 9002 olmakla beraber istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması kuruluşlabileceği üzere yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı renk uygulaması mümkündür.

Report this wiki page